Χορέψτε Για Τη Μαμά, Ζήστε Για Την Ελένη

Στις 26 Ιουλίου 2022 στις 21:00 πέθανε στην αγκαλιά μου ο σπουδαιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή και ευλογία που καλώ τον σπουδαιότερο άνθρωπο στον κόσμο. . . μαμά. Είναι και η καλύτερή μου φίλη. Δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ τη λέξη ήταν όταν μιλούσα για αυτήν. Γιατί είναι, δεν ήταν ποτέ. Από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 26 Ιουλίου 2022 βίωσα τις χειρότερες και καλύτερες 167 ημέρες της ζωής μου ταυτόχρονα. Το να βλέπω τη μαμά να φθείρεται ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσα να αντέξω ποτέ. Το να περνάω κάθε τελευταία στιγμή εκείνων των ημερών μαζί της είναι κάτι που πάντα θα λατρεύω και δεν θα ξεχνώ ποτέ

Υπάρχει πολύς θυμός αυτή τη στιγμή, αλλά είναι για τους λόγους που δεν γνωρίζετε. Ξέρω ότι οι περισσότεροι λένε ότι ο θυμός είναι μέρος του όταν χάνεις κάποιον που αγαπάς ειδικά κάποιον σαν τη μαμά σου. Αλλά για μένα δεν υπάρχει θυμός εκεί. Δεν είμαι θυμωμένος που πέθανε. Μην με παρεξηγείτε, είμαι συντετριμμένος, λυπημένος και αποσβολωμένος, αλλά όχι θυμωμένος. Καταλαβαίνω ότι όλοι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή. Είμαι θυμωμένος με τη διαδικασία και τα ψέματα που της είπαν οι γιατροί στην Ελλάδα.

Η μαμά είχε καρκίνο στο πάγκρεας σταδίου IV και είχε έξι μήνες ζωής από τον Ιανουάριο. Δεν το ανακάλυψα αυτό μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Η μαμά δεν το έμαθε ποτέ. Από εκεί πηγάζει ο θυμός. Της είπαν ότι είχε ένα εξόγκωμα. Ήθελαν να κάνουν και χημειοθεραπεία, πήρα τηλέφωνο και τους είπα να την ακυρώσουν. Προγραμμάτισα για τη μαμά να κάνει 3-4 φυσικές θεραπείες και ήμασταν έτοιμοι να πετάξουμε για Ιταλία στις 15 Φεβρουαρίου για μία από αυτές τις διαδικασίες, οι υπόλοιπες θα γίνονταν στο σπίτι. Πήρα συνέντευξη με δύο από τους φυσικούς γιατρούς που σε συνδυασμό, έχουν σώσει πάνω από 700 ασθενείς με καρκίνο σταδίου IV (έτσι προφανώς ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε). Και οι πιθανότητες της μαμάς ήταν περίπου 80%. Γνωρίζοντας πόσο δυνατή ήταν η μαμά μου, μάλλον ήταν ακόμα πιο ψηλά. Με τη χημειοθεραπεία οι πιθανότητές της ήταν περίπου 1%.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2022 έδειξα τη συνέντευξη στη μαμά όπου υπήρχε μια τριπλή συνομιλία στο Skype με τους άλλους δύο φυσικούς γιατρούς. Και μιλούσαν για τη σοβαρότητα του καρκίνου του παγκρέατος, και ένας γιατρός είπε ακόμη ότι αν πρόκειται για καρκίνο παγκρέατος σταδίου IV, τότε το 99% πιθανότητα έχει ήδη πάει στο ήπαρ. (Είχε δίκιο.). Αλλά μην ανησυχείτε γιατί η διαδικασία χτυπά απευθείας το ήπαρ και το πάγκρεας κατάματα. Σε εκείνο το σημείο η μαμά σταμάτησε το βίντεο και είπε «δεν ξέρει τι λέει, αυτό που έχω δεν είναι τόσο σοβαρό». . . Μου κόπηκαν τα πόδια από κάτω. Τότε κατάλαβα ότι είπαν ψέματα στη μαμά.

Έτσι, επειδή της είπαν ότι ήταν απλώς ένα μικρό κομμάτι και ότι επρόκειτο να κάνουν μια απλή μικρή θεραπεία (56 ώρες στάγδην τροφοδότησε ισχυρή χημειοθεραπεία στην κυκλοφορία του αίματος της. Ναι, απλή θεραπεία του κώλο.

Εξαιτίας αυτού του ψέματος, αυτός είναι ο λόγος που ακυρώσαμε όλες τις κρατήσεις και τα ραντεβού στην Ιταλία και καταλήξαμε να κάνουμε χημειοθεραπεία.

10 ημέρες μετά τη χημειοθεραπεία. Η μαμά ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι και κάθισα δίπλα στο κρεβάτι κρατώντας της το χέρι. Με κοίταξε με δάκρυα στα μάτια και είπε επί λέξει «Συγγνώμη, είχες δίκιο, γάμησα. Δεν έπρεπε ποτέ να κάνω χημειοθεραπεία». . . . Αισθάνθηκα εντελώς αναστατωμένος όταν άκουσα αυτή τη δήλωση. Με κατέστρεψε μέχρι σήμερα. Απλώς σκούπισα τα δάκρυά της και είπα «όχι μαμά μην ανησυχείς δεν έγινε λάθος. Απλώς δοκιμάσαμε μια μικρή διαδικασία και τώρα θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε την ενέργειά σας και να σας επαναφέρουμε στο φυσιολογικό σε σύντομο χρονικό διάστημα». Παρεμπιπτόντως,

Αυτή είναι η μαμά πριν από τη χημειοθεραπεία

Αυτή είναι η μαμά μετά τη χημειοθεραπεία

Μετά από αυτό φυσικά έβαλα ένα τέλος στη χημειοθεραπεία. Και καταλήξαμε να πάμε στην Ιταλία ούτως ή άλλως, αλλά 45 μέρες αφότου έπρεπε να κάνουμε και με έναν γύρο χημειοθεραπείας μέσα της, έτσι τα ποσοστά τώρα πέφτουν πολύ. Σε αυτό το σημείο, ένας από τους καλούς φίλους της μαμάς που είναι γιατρός και τους καθοδηγούσε δεν εκτίμησε ότι σταμάτησα τη χημειοθεραπεία της και της έκανα φυσική θεραπεία, και έκανε μερικές περιπετειώδεις παρατηρήσεις κάθε τόσο, αλλά πραγματικά δεν έδινα μια σκατά. Τα πράγματα πήγαιναν υπέροχα με όλες τις θεραπείες που της έκανα, αλλά κατάφερα να το κάνω μόνο για περίπου ένα μήνα πριν αρχίσει να βγαίνει το σώμα. Το καθόλου φαγητό και οι συνεχείς εμετοί δυσκόλευαν να κρατήσει οτιδήποτε μέσα της.

Δεν θα ασχοληθώ με περισσότερα καθημερινά πράγματα γιατί είναι πολύ επώδυνο για να το ξαναζήσω, οπότε θα προχωρήσω γρήγορα στην κηδεία της μαμάς.

Στην κηδεία, το πρώτο άτομο που έδωσε ένα εγκώμιο ήταν αυτός ο γιατρός με τον οποίο έκανα τα κεφάλια μου. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενος αλλά το άφησα να φύγω. Η δοξολογία του ήταν πολύ στοχαστική και πολύ ειλικρινής. Μίλησε πολύ για τη μαμά και πόσο σημαντική ήταν για την κοινότητα και πώς ήταν η ψυχή της κοινότητας. Και σε όλη τη διάρκεια της δοξολογίας χώριζε και έκλαιγε. Έτσι, μέχρι εδώ όλα καλά. Ήμουν εντάξει με αυτό. Αλλά μετά κοντά στο τέλος άνοιξε τη γαμημένη του παγίδα και από το πουθενά άρχισε να εκτοξεύει λόγια για τις εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής και για το πώς πρέπει να ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του γιατρού και να μην απομακρυνόμαστε από αυτά.

Το σαγόνι μου έσφιξε. Οι γροθιές μου ήταν έτοιμες να πάω στη μάχη. Ήμουν ένα δευτερόλεπτο μακριά από το να τον καταφέρω με τους χειρότερους τρόπους μέσα στην εκκλησία. Μέχρι σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες τύψεις μου. Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα, είναι επειδή με ξάφνιασε αφού έλεγε όλα τα ωραία πράγματα για τη μαμά, μετά χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να εγγραφεί, «λέει αυτό που νομίζω ότι λέει». Και την ίδια στιγμή μια αγαπημένη μου φίλη μαμάδων είδε ότι κόντευα να το χάσω, έτσι από πίσω μου άπλωσε το χέρι και απλώς χάιδεψε τον πήχη μου. Και το επόμενο πράγμα που ξέρω ότι ήταν εκτός μικροφώνου. Ήμουν νευριασμένος όλη μέρα. Ακόμα τσαντισμένος σήμερα και δεν κοιμάμαι καθόλου γιατί συνεχίζω να ξαναζώ εκείνη την κηδεία για αυτά τα λόγια. Μετά κατάλαβα ότι έλεγε αυτά τα λόγια για να με χτυπήσει γιατί σταμάτησα τη χημειοθεραπεία και πήρα τη φυσική διαδρομή. Ανεξάρτητα, η δοξολογία δεν είναι μέρος για να προωθήσετε τις μαλακίες αξίες και πεποιθήσεις σας.

Δεν έχω καμία εχθρότητα με αυτό το άτομο. Όλοι λένε ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Το καταλαβαίνω, το βλέπω. Ξέρω ότι είναι καλός άνθρωπος, η γυναίκα του είναι μια απόλυτη αγαπημένη. Αλλά θυμηθείτε ένα πράγμα, δεν χρειάζεται να είστε κακός άνθρωπος για να κάνετε μια λάθος επιλογή ή απόφαση. Και η απόφασή του να μην πει τη μαμά την αλήθεια τον Ιανουάριο είναι απαράδεκτη και κάτι που δεν θα συγχωρήσω ποτέ. Είχε ακόμη και το νεύρο να κακομαθαίνει συνεχώς τους φυσικούς γιατρούς (απαράδεκτο).

Σημείωση σε όλους τους γιατρούς. Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς έχετε κόμπλεξ Θεού. Πρέπει να πάρεις αυτό το κόμπλεξ του Θεού και να το πετάξεις στον κώλο σου. Μισώ να σας το σπάσω, αλλά ο Θεός δεν παίρνει χρήματα για να κάνει μια υπηρεσία ή ένα θαύμα. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι είστε υπάλληλος και ο ασθενής είναι ο εργοδότης σας. Ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι σε κάτι, δεν έχω τίποτα εναντίον των γιατρών. Τόνοι φίλων και οικογένειας που είναι γιατροί και στον ιατρικό τομέα. Έχω τον απόλυτο σεβασμό. Ναι, μπορεί να το έχω στριμώξει λίγο νωρίτερα σε αυτήν την παράγραφο, αλλά πρέπει επίσης να το εξαερώσω, μην ξεχνάτε.

Η κατώτατη γραμμή είναι αυτή. Είτε πιστεύετε στη σύγχρονη ιατρική είτε σε φυσικές διεξόδους, δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ψέματα (να κρατάτε την αλήθεια) στους ασθενείς σας. Επίσης, δεν έχετε το δικαίωμα να κακολογείτε άλλους γιατρούς ή θεραπείες που μπορεί να διερευνά ο ασθενής. Και ως επί το πλείστον ξέρω ότι οι γιατροί σου λένε την αλήθεια ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο είναι να την ακούσεις.

Στην περίπτωση της μαμάς, ο Δρ δεν είχε το δικαίωμα να καλύψει την κατάστασή της και τη θεραπεία της. Όλοι ξεχνάτε ότι κάθε ασθενής έχει αυτή την άλλη επιλογή. Εκείνο που δεν κάνουν τίποτα. Εάν κάποιος έχει έξι μήνες ζωής και προσφέρετε 1-2% πιθανότητα επιτυχίας εάν κάνει μια συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά αυτή η θεραπεία θα καταστρέψει εντελώς το ανοσοποιητικό του σύστημα και θα του αφαιρέσει όλη την ενέργειά του, μπορεί απλώς να αποφασίσει να μην κάνει τίποτα. και περάστε τους τελευταίους έξι μήνες βλέποντας φίλους και οικογένεια.

Έτσι, η μαμά θα μπορούσε εύκολα να είχε αρνηθεί τη θεραπεία (χημειοθεραπεία). Πήρε μια πτήση πίσω στις πολιτείες για να δει την εγγονή, την κόρη της και άλλους φίλους και την οικογένειά της. Και απλά είπε, «σε έξι μήνες αν είναι η ώρα να φύγω, τότε είναι η ώρα να φύγω». . . Αλλά της έκλεψες αυτή την επιλογή. Της έκλεψες τους τελευταίους 6 μήνες της ζωής της.

Θα θεωρώ πάντα τον εαυτό μου υπεύθυνο που δεν τους ανάγκασα να της πουν την αλήθεια τον Φεβρουάριο και αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Νομίζω ότι οι στίχοι του Γιώργου το λένε καλύτερα για αυτό που πέρασε η μαμά:
“I don't know why nobody told you
I don't know how someone controlled you
I don't know why you were diverted
I don't know how you were inverted
No one alerted you”

Και παρόλο που η κιθάρα του κλαίει απαλά
Η καρδιά μου θα κλαίει επιθετικά!

“Μαμά, δεν θα μπορούσα ποτέ να εκφράσω τι σήμαινες για μένα, ακόμα κι αν είχα 1 δισεκατομμύριο χρόνια για να το κάνω. Είσαι ο καλύτερός μου φίλος. Είσαι η φωνή που έπρεπε να ακούω κάθε μέρα. Και κάθε φορά που άκουγα τη φωνή σου ήξερα ότι όλα θα ήταν εντάξει. Όταν έφυγες πήρες το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου μαζί σου και χαίρομαι. Αυτό το κενό στην καρδιά μου δεν θα αναπληρωθεί ποτέ και πραγματικά δεν το θέλω. Φυσικά ότι απομένει από την καρδιά μου έχει το αποτύπωμα της μαμάς παντού. Χαίρομαι που πέρασα έξι μήνες μαζί σου και ελπίζω να μην σε απογοήτευσα. Είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρώσω αυτό το τελευταίο παράγραφο γιατί συνεχίζω να καταρρίπτω. Είμαι σίγουρος ότι θα σε ξαναδώ, αλλά φυσικά μπορεί και όχι. Γιατί αν και σίγουρα πήγες στον παράδεισο. Ίσως χρειαστεί να κατεβώ το ασανσέρ παρακάτω. Αλλά ελπίζουμε στη μετά θάνατον ζωή, το μέσετζερ εξακολουθεί να λειτουργεί. . . Θα έπρεπε, θεωρώντας ότι ο Ζούκερμπεργκ είναι ο διάβολος (χαχα).

Σε αγαπώ μαμά!

Έπαινος και Μνήμη

Αγόρι μου η Μαμά θα μηνι Αξέχαστη γιατί ήταν Μοναδυκη και ξεχωριστή και ήταν τυχερή που ήσουν μαζι της σας λατρεβε σας Αγαπώ

Αξέχαστη αληθινή και τόσο γελαστή γελαστή!!!!!!

Πάντα υπέροχη , μάνα ,φίλη ,αγαπημένη ......

Καλή φίλη, καλός άνθρωπος, τέλεια Μάνα!
Γελαστή, πρόσχαρη και πάντα με τα ωραία λόγια!

Έσβησε το Πιο ωραίο χαμόγελο Αιωνία η μνήμη Της

Ο θεός να την ανάπαυση!